Motorrijden in de Vulkaneifel

De Eifel is een perfecte plek om er op uit te trekken met de motor.

Je hoeft niet dagenlang te rijden, nee, in slechts een paar uurtjes ben je in het gebied met de mooiste bergen en bochten.

Je komt langs vulkanen en kraters en je hebt prachtige uitzichten.

De Eifel is gewoon een gebied waar je nog kunt genieten van de oernatuur, dus zoals dit gebied er vroeger uitgezien moet hebben.

Helaas is hier en daar het wegdek niet zo goed, maar het nagenoeg ontbreken van verkeerslichten, rotondes en flitspalen maakt heel veel goed.

Wat ook geweldig is, is dat de Eifel ook zo uitgestrekt is dat je niet met 100 den motoren dezelfde route rijdt. Vaak rijdt je helemaal alleen op een weg. We raden onze gasten overigens wel af om in het weekend richting de Moezel te rijden, want daar is het dus wel heel erg druk dan.

 

Ook een aanrader is  de “Grüne Hölle”. Op slechts 40 km van ons hotel ligt de Nürburgring waar je als ervaren motorrijder zelf kunt rijden. Helaas is het niet aan te raden voor tourmotoren en beginnelingen. Je kunt natuurlijk wel altijd gewoon een kijkje nemen op dit wereldberoemde circuit dat al sinds 1927 in gebruik is.